Piltuudis: hiigelsuur grafiti Oscar Niemeyeri mälestuseks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia grafitikunstnik Eduardo Kobra annab koos abilistega viimast lihvi arhitekti  Oscar Niemeyeri mälestuseks loodud tööle.
Brasiilia grafitikunstnik Eduardo Kobra annab koos abilistega viimast lihvi arhitekti Oscar Niemeyeri mälestuseks loodud tööle. Foto: SCANPIX

Brasiilia grafitikunstnik Eduardo Kobra annab koos abilistega viimast lihvi teosele, mis on mõeldud maailmakuulsa arhitekti Oscar Niemeyeri mälestuseks. Kobra loodud grafiti asub Sao Paolo finantskeskuseks oleval Avenida Paulistal ja see on 56 meetrit kõrge.

Niemeyer, kes oli 20. sajandi üks mõjukamaid arhitekte, suri 104-aastasena 5. detsembril 2012.

Niemeyer oli üks teerajajaid raudbetooni kasutamises kõrghoonete loomisel. Ta projekteeris 400 ehitist ümber maailma. Arhitekt jätkas ka pärast 100-aastaseks saamist loomingulise tegevusega. Tal jäi pooleli umbes 20 tööd.

Niemeyeri tööde hulka kuuluvad näiteks ÜRO peakorter New Yorgis, Serpentine'i galerii Londonis, Penangi mošee Malaisias ja Prantsuse kommunistliku partei peakorter Pariisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles