Vastsündinu surnuks peksnud viie lapse ema mõisteti 20 aastaks vangi

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Harju maakohus otsustas täna taasiseseisvumise aegse ühe õõvastavama kuriteo üle ja mõistis viie lapse ema Julia vangi koguni kahekümneks aastaks. Seda kõike oma enneaegsena sündinud ja 26 päeva vanuseks saanud tütre surnuks peksmise eest.

«Kas te olete kohtuotsusest aru saanud?» - «Jah.»

«Küsimusi on?» Vaikus. Julia (26) raputab vaid pead.

Selline nägi kolmapäeva hommikul Harju maakohtu kolmanda korruse saalis välja ühe viimase aja võikama kuriteo kiire lõpplahendus.

Kohus mõistis varem laste peksmise eest korra kriminaalkorras juba karistatud Juliale liitkaristusena kahekümneaastase vangistuse. Seitseteist aastat mõrva eest, mis oli sooritatud piinaval viisil. Kolm aastat kehalise väärkohtlemise eest.

Ehkki Julial oli varem nii öelda omaste  tugi ema ja venna näol, oli ta kohtusaalis oma ränkrasket karistust vastu võtmas üksinda. Karistuse ettelugemise tummadeks tunnistajateks olid kohtusaalis vaid kaks prokuröri, kohtualune Julia kaitsja, prokuratuuri pressiesindaja ja Postimehe ajakirjanik.

Põhjuseid, miks omaksed Juliale moraalset toetust polnud näitama tulnud, võib ehk otsida asjaoludest, kuidas ta oma vähem kui kuuvanuse tütre surnuks peksis. Kuivad faktid on lihtsalt sellised, mis ei luba viie lapse emale 20-aastase vangistuse määramises kaasa tunda.

Täpsemalt loe homsest Postimehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles