Vaher: fentanüüli kättesaadavust tuleb oluliselt vähendada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: Peeter Langovits / Postimees

Siseminister Ken-Marti Vaheri hinnangul peab politsei oma tegevust ühtlustama, et vähendada Eestis hulgaliselt uimastisurmasid põhjustava fentanüüli kättesaadavust.

Vaher ütles täna riigikogu infotunnis, et teiste Euroopa riikidega võrreldes paistab Eesti silma fentanüüli kui väga kange sünteetilise aine turuna. Tema sõnul on fentanüül sünteetiline opiaat, mille üledoos põhjustab Eestis 80 protsenti uimastisurmadest. Üledoose saavad tema sõnul peamiselt pikka aega süstinud narkomaanid, keda on Eestis hinnanguliselt 10 000.

Vaheri kinnitusel peab politsei oma tegevust ühtlustama ning suunama fentanüüli avastamiseks ja turult kõrvaldamiseks veelgi enam tähelepanu. «Siin on tegemist ikkagi raskekujulise kuritegevusega, narkokaubitsemisega, kus põhiliseks probleemiallikaks on need isikud, kes seda suure tõenäosusega Eesti riiki toimetavad ja püüavad seda tegelikult laiali jaotada,» lausus ta.

Tema hinnangul tulebki alustada nii-öelda tipust ehk nendest inimestest, kellest narkokaubandus eelkõige sõltub. «Minu hinnangul on see fookus just nimelt organiseeritud kuritegevusel. Korrakaitsejõud kaasatakse kindlasti ka tänavadiilerluse vastu võitlemisele, aga ma näen kõige olulisemana just nimelt seda, et me suudame Eestis fentanüüli kättesaadavust oluliselt vähendada,» ütles Vaher ja lisas, et sel aastal suurendatakse narkopolitseile ette nähtud vahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles