Kiisler: inimesed mõistavad, et kõik teenused ei saa olla kodutalu kõrval

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler.
Siim Kiisler. Foto: Stanislav Moshkov

Regionaalminister Siim Kiisler ütles täna uuringu «Elanike rahulolu kohalike avalike teenustega» esitlusel, et inimesed mõistavad, et kõik teenused ei saa olla kodutalu kõrval.

«Kui kõik on kuulnud seda väidet, et elu maal sureb välja ja kõik teenused kaovad või muutuvad kehvemaks, siis uuringu tulemused seda ei kinnita,» ütles Kiisler. «Need valdkonnad, mida oleme viimastel aastatel regionaalsete toetustega toetanud, nende suhtes on hoiak selgelt positiivne. Pigem tõdetakse, et selles vallas on asi läinud paremaks.»

Näiteks on inimeste hinnangul paranenud olukord kergliiklusteede (26 protsenti vastanutest) ja sõiduteedega (22 protsenti), sportimisvõimalustega (20 protsenti) ja lasteaedadega (17 protsenti). Samas on halvenenud olukord jälle sõiduteede (24 protsenti), ühistranspordi (23 protsenti), eriarstiabi (21 protsenti), pangateenuste (16 protsenti) ja postiteenusega (15 protsenti).

«Eestis on palju räägitud postkontoritest,» tõi ka Kiisler välja, soovitades vaadata, kui vajalikuks inimesed neid tegelikult peavad. Küsimusele, kuidas tulete toime teenustega, mida teie kodukandis või kuni 3 kilomeetri kaugusel pole, vastas 53 protsenti, et postiteenuse puhul see neid ei häiri. Samas 13 protsenti leidis, et häirib suurel määral.

«Inimesed mõistavad, et kõik teenused ei saa olla kodutalu kõrval,» ütles Kiisler. «Kindlasti ei saa oma kodutalu juures kõiki avalikke teenuseid tarbida, aga need peavad olema ajaliselt võimalikult mugavalt ja kergesti kättesaadavad.» Ta tõi välja, et oluline on ühistranspordi, kommunikatsioonide arendamine ja vahemaade ajaline lühendamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles