Nestor: riigil ei ole äriühingut, mille nõukogu vajaks riigikogulasi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Peeter Langovits

Riigil ei ole selliseid äriühinguid, kuhu riigikogu liikmete kuulumine oleks põhjendatud, sest riigil on ka teisi võimalusi oma huve kaitsta, ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna riigikogu fraktsiooni liige Eiki Nestor.

Nestor rääkis ETV saates «Foorum», et praegu kehtivate seaduste järgi ei tohi riigikogu liikmed riigi äriühingute nõukogudesse kuuluda.

«Isegi kui me seadusi muudame, võime vaielda, kas nad peaksid seal olema, ma ei leia, et riigil oleks ka selliseid äriühinguid, kus põhjendatult võiks eeldada, et sinna peaks kindlasti kuuluma riigikogu liige,» nentis ta.

Nestor tõi välja, et kui võtta ette riigi äriühingute nimekiri ja mõelda, millisesse nõukokku oleks just parlamendi esindust vaja, siis seda on raske leida.

«Näiteks Riigi Kinnisvara aktsiaselts - väga suur riigile kuuluv äriühing, puhas äritegevus, investeeringud, tõsised otsused, mina sinna poliitikuid ei paneks, ma paneks sinna inimesi, kes tunnevad kinnisvaravaldkonda, ühed neist võiksid kindlasti olla täitevvõimu esindajad ja senisest julgemalt, avatumalt tuleks sinna kutsuda avalikkuse esindajad,» märkis ta, pidades silmas Eesti äriringkondade esindajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles