Ajakirjanik: VEB fondi juhtumit ümbritseb valede meri

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kümmel.
Toomas Kümmel. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Aastaid VEB fondi ümber toimuvat uurinud ajakirjanik Toomas Kümmel ütles ETV saates «Kahekõne», et juhtumit ümbritsevad enneolematult suured valed.

«Ilusate silmade eest 32 miljonit dollarit ei kingita ja selles ma olen täiesti veendunud,» ütles Kümmel saates. Raha kadumise järel näitavad kõik asjaosalised aga üksteise peale näpuga ja keegi ei mäleta midagi, tõdes ta samas.

«Kui me ajakirjanduslikult analüüsime kõiki suuremaid poliitskandaale, mida meedia on kajastanud viimase 15 aasta jooksul, siis tegelikult need on valetamise skandaalid,» ütles Kümmel. Ta lisas, et toonane Eesti Panga president Vahur Kraft on käinud mitmel korral riigikogu ees rahvasaadikute küsimustele vastamas ja teemat tutvustamas, kuid avaldas arvamust, et Kraft valetab.

«See on valede meri, nii palju ei ole üheski asjas valetatud kui VEB fondi asjas,» ütles ajakirjanik. Samas märkis ta, et ühiskond on muutunud ja rahvas praegu rahulolematum kui varem, mis tähendab, et ei tohiks maha magada šanssi VEB fondi teemale valgust heita – tema hinnangul võiksid seda teha riigikogu või president, küsides Venemaalt VEB fondi juhtumi kohta käivaid ja seni puuduvaid andmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles