Laaneots: kaitseringkondade juhtimine pole Kaitseliidule jõukohane

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Ants Laaneots.
Kindral Ants Laaneots. Foto: Raigo Pajula

Valitsus kiitis heaks kaitseväe arengukava, mis annab muu hulgas maakaitse ehk kaitseringkonnad üle Kaitseliidule, sellega pole aga rahul eelmine kaitseväe juhataja Ants Laaneots, kes kirjutas peaministrile vastava märgukirja.

Kindral Laaneots ei usu, et vabatahtlike organisatsioonile oleks Eesti piirkondade kaitse juhtimine jõukohane; ettevaatlikult kriitiline on ka endine kaitseväe juhataja Tarmo Kõuts; Johannes Kert on oma seisukohad lubanud esitada kaitseministeeriumile, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Eesti maakaitse ehk kaitseringkondade juhtimise korral tuleb arengukava kohaselt tõsta kaitseliitlaste arvu 30 000ni. «See oli täiesti ulmeline kinnitus, mille üle me ka vaidlesime - Kaitseliit on vabatahtlik riigikaitseorganisatsioon ja tema meeskonna suurenemine või vähenemine sõltub sellest, kui suur on eestlaste kaitsetahe ja kui palju sinna tulijaid või minejaid on,» selgitas Laaneots.

Kaitseväe juhataja, brigaadikindral Riho Terras selgitas, et praegu polegi veel vastust küsimusele, kuid on olemas ajagraafik arengukava eesmärkide täitmiseks, mille kohaselt peab arengukava rakenduskava olema valmis 2013. aasta 15. juuniks ja Kaitseliidu uus struktuur 2014. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles