Gümnaasiumivõrgu korrastamise taotlused ületavad eelarvet kolmandiku võrra

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Valmar Kiisler
Siim-Valmar Kiisler Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäevaseks tähtajaks laekus gümnaasiumivõrgu korrastamiseks üheksa taotlust kogumahus 37,74 miljonit eurot, ent programmi eelarves on aga 23,67 miljonit eurot, seega ületavad taotlused olemasoleva raha mahtu enam kui kolmandiku võrra.

Taotlused esitasid linnadest Tallinn, Tartu, Pärnu, Võru, Valga, Põlva ja Sillamäe ning valdadest Türi ja Jõhvi.

«Regionaalpoliitika suurim väljakutse on maakonnakeskuste tugevdamine ja väga heal tasemel gümnaasiumihariduse tagamine on üks osa sellest. Gümnaasiumivõrgustiku korrastamise eesmärgiks on tagada hea õppekeskkond ja valikuvõimalused ning koolivõrgu parem korraldus õppehoonete kaasajastamise ja senisest mõistlikuma kasutuselevõtuga,» selgitas regionaalminister Siim Kiisler.

«Kuna taotluste rahaline maht ületab võimalusi kolmandiku võrra, siis järgneva kolme kuu jooksul taotlusi jooksvalt läbi vaadates saab selgeks, mil määral me projekte rahastada saame,» selgitas EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet.

Toetatavad tegevused jagunevad objektipõhiselt kaheks: hoonete rajamiseks või rekonstrueerimiseks eraldiseisvatele gümnaasiumiastmetele ning tulevaste põhikoolide ruumiprogrammi kohandamiseks.

Seetõttu said taotlejateks olla linnadest Tallinn, Tartu, Narva, Kohtla-Järve, Sillamäe, Pärnu, Rakvere, Võru, Põlva, Valga, Paide, Kuressaare ja Kärdla ning valdadest Jõhvi, Rapla ja Türi, kellest üheksa seda ka tegid.

Gümnaasiumivõrgustiku korrastamist kaasrahastab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles