Küsitlus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast pronksööd.
Pärast pronksööd. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Sel nädalal täitub kaks aastat pronksöö nime saanud sündmustest. Postimehe ajakirjanikud esitasid mitmele inimesele Narvas ja Tallinnas ilma suunavate vihjeteta küsimuse: «Mis toimus 26.–27. aprillil 2007?»

Aleksandra Gorohova
abiturient Narvast

See oli vandalismiakt kainelt mõtlevate indiviidide poolt, kes läksid poliitiliste prostituutide provokatsioonidega kaasa. Arvan, et see oli tehtud selleks, et jaotada meedias Eestit kaheks, et lõpuks hakataks rääkima Eestis elavate venelaste probleemidest ja rahvuslikest probleemidest.

Polina Košeleva
noor ema Narvast

Siis toimusid Tallinnas massilised rahutused, mille põhjuseks oli valesti ajastatud ja piisava lugupidamiseta teostatud vabastaja monumendi üleviimine. Reformierakond soovis sellega tõsta oma populaarsust ja näidata venelasi halvas valguses. Mida öelda huligaanide kohta? Monumendi kaitsmine pidanuks toimuma seaduslike vahenditega. 

Irina Lukitševa
ettevõtja Narvast

Raske vastata. Vist oli pronks­öö, ehkki mulle tundub, et need sündmused olid maikuus. Ausalt öeldes, ma ei huvitu poliitikast üldse.



Viktor Popov
mehaanik Tallinnast

Kõike rohkem riivas mu peret ja meie tuttavaid see, kuidas monument teisaldati – vargsi. Eestlased ise, tundub mulle, ei saa ka lõpuni aru, miks see oli just nii tehtud. Toimunul on ka positiivne külg. Meeldiv on näha, kui paljud tulevad pärast neid sündmusi


9. mail sõjaväekalmistule. Valitsuse käitumine andis tõuke venekeelse kogukonna liitumiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles