Lipstoki kandidatuur Haapsalu aukodaniku kohale tekitab volikogus küsimusi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Lipstok.
Andres Lipstok. Foto: Toomas Huik

Haapsalu linnavolikogus ei ole üksmeelt, kas praegu on õige aeg valida Andres Lipstok Haapsalu aukodanikuks, sest VEB-fondi audit lubab kahtlustada, et Lipstok ei ole selle ammuse loo asjus tõtt rääkinud.

Volikogu esimees Jaanus Karilaid tunnistas ajalehele Lääne Elu, et Lipstoki võimalik seotus VEB–fondist kadunud rahaga tekitab talle küsimusi ja kõhklusi.

Haapsalu volikogu juhatus kaalus võimalust lükata Lipstoki valimine Haapsalu aukodanikuks edasi, aga see ei leidnud poolehoidu. Et juhatus jättis eelnõu jõusse, on see täna volikogus ja iga volinik käitub südametunnistuse kohaselt, ütles Karilaid.

Lipstoki kandidatuuri esitanud Raimond Lunev ütles, et ei ole aukodaniku teemat Lipstokiga arutanud, ega näe ka põhjust oma ettepanekut muuta. «Kõigepealt hakatakse süüdistama, teadmata, kas inimene on millegagi üldse hakkama saanud,» lisas Lunev.

«Süda tahaks, aga mõistus tõrgub,» vastas volikogu õiguskomisjoni esimees keskerakondlane Helle Saarsoo küsimusele, kuidas tema volikogus Lipstoki küsimuses hääletab.

Volikogu aseesimees reformierakondlane Kalju Aigro ütles, et temal Lipstoki suhtes kahtlusi ei ole. «Ma pole kindel, kas volikogu peaks aukodaniku kandidaatide puhul kriminaaljuurdluse korraldama,» ütles Aigro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles