Lihula saab viimaks piirkonnapolitseiniku

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lihula politseinikupõud on leevendumas – pärast ebaõnnestunud konkursse on leitud Lõuna-Läänemaale piirkonnapolitseinik, kes asub ametisse veebruaris, kirjutab ajaleht Lääne Elu.

Haapsalu politseijaoskonna juhi Margus Kaldma sõnul ei hakka vastne konstaabel küll kohe Lihulas üksi oma ülesandeid täitma, vaid teeb seda teiste Risti konstaablijaoskonna töötajate abiga. «Ta on tulnud teisest süsteemist – riigiametist – ja vajab kõigepealt väljaõpet. Samuti peab ta hakkama Lihula kandi inimesi tundma õppima,» ütles ta.

Politseijuhi sõnul ei ole piirkonnapolitseinik iga päev kella 8–17 Lihulas, kuid konstaablit hakkab Lihulas nägema senisest sagedamini, kaks–kolm korda nädalas või nii, kuidas kohapealsed olud nõuavad. Vastse piirkonnapolitseiniku nime ei soostunud ta avalikustama, sest töölevõtmise käskkirja pole veel vormistatud.

Politsei on Lihula piirkonnapolitseiniku leidmiseks korraldanud mitu konkurssi, kuid need on ebaõnnestunud: kord ei olnud sobivat kandidaati, kord ei olnud ühtki soovijat. Nädal pärast viimase konkursi lõppu võttis politseiga ühendust kaks inimest, kellest üks otsustas, et tahab seda tööd teha, kirjutab Lääne Elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles