Riigieksami ebaõnnestumisel saab tänavu kordustöö kiiremini teha

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksam.
Eksam. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Riigieksami korralduses on tänavu mõned muudatused, mis avardavad eksamitegijate võimalusi.

Suurimaks muudatuseks tänavu on see, et riigieksamilt puudumise või selle ebaõnnestumise korral saab korduseksamit teha juba sel suvel. Varasematel aastatel oli õpilasel riigieksami mitterahuldava sooritamise või eksamilt puudumise korral võimalus korduseksamit sooritada alles järgmisel riigieksamite perioodil ehk järgmisel aastal.

«Korduseksamid toimuvad 23. juulist 8. augustini,» ütles SA Innove infojuht Eeva Sirel.

Tänavu lisandub gümnaasiumilõpetajatel ka keeleeksami sooritamiseks võimalusi.  Lisaks tavapärasele prantsuse, saksa või vene keele riigieksamile on  soovi avaldanutel võimalik sooritada SA Innove korraldatavat rahvusvaheliselt tunnustatud võõrkeele eksamit B1 või B2 tasemel. «Eksami eduka sooritamise korral loetakse õpilasel ka riigieksam sooritatuks,» ütles Sirel. «Kuna tegemist on üleminekuaastaga, saavad need õpilased, kes ei ole oma rahvusvaheliselt tunnustatud eksamitulemusega rahul, sooritada samas keeles ka riigieksami.»

Samuti loetakse võõrkeele riigieksam sooritatuks, kui õpilane esitas 21. jaanuariks koolile vähemalt B1 keeleoskuse taset kinnitava rahvusvaheliselt tunnustatud võõrkeele eksami sooritamist tõendava dokumendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles