Lõuna-Ameerika ja ELi tippkohtumisel mälestati Brasiilia ööklubi põlengus hukkunuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Ameerika ja Euroopa Liidu majandustippkohtumisel osalenud riigijuhid. Brasiilia president Dilma Rouseff on vasakul esireas
Lõuna-Ameerika ja Euroopa Liidu majandustippkohtumisel osalenud riigijuhid. Brasiilia president Dilma Rouseff on vasakul esireas Foto: SCANPIX

Lõuna-Ameerika ja Euroopa Liidu riikide majandustippkohtumisel Tšiilis Santiagos mälestati Brasiilias Santa Maria ööklubis möödunud laupäeval hukkunuid.

Sellel osalenute sõnul on selliseid suurpõlenguid aset leidnud paljudes riikides ning tegemist on traagiliste juhtumitega, mis on nõudnud palju inimelusid, edastab AFP.

Brasiilias hukkus selles tuleõnnetuses vähemalt 230 inimest. Enamik ööklubis olnutest olid kohalikud üliõpilased. Asjatundjate sõnul on tegemist Brasiilia ühe suurima põlenguga.

Politsei sõnul ei vastanud ööklubi turvasüsteem nõuetele.

Brasiilia president Dilma Rouseff lahkus õnnetuse tõttu majandustippkohtumiselt ning sõitis tagasi kodumaale.

Teiste riikide esindajad ei saanud Rouseffile kaastundeavaldust edastada. See edastati Brasiilia välisministrile Antonio Patriotale.

Lõuna-Ameerika ja ELi majandustippkohtumine lõppes eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles