Leinavas Brasiilias maetakse ööklubipõlengu esimesed ohvrid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled Santa Maria ööklubi Kiss juures.
Lilled Santa Maria ööklubi Kiss juures. Foto: SCANPIX

Brasiilias on täna leinapäev eile suurpõlengu ohvrite mälestuseks, ametivõimude kinnitusel nõudis tuli vähemalt 233 elu.

Lisaks sai vigastada 116 inimest, kellest mitmed võitlevad oma elu pärast, vahendas AFP. Täna leiavad aset ka esimesed matused.

Tervishoiuminister Alexandre Padilha rääkis ajakirjanikele, et valitsuse prioriteediks on päästa nii palju elusid kui võimalik.

Brasiilia president Dilma Rousseff katkestas eile visiidi Tšiilis, kus leidis aset Euroopa Liidu ja Ladina-Ameerika tippkohtumine, et tutvuda olukorraga Santa Maria linnas.

Kahjutuli sai alguse eile kella 2 paiku, kui ööklubis leidis aset ülikoolipidu. Mitme tunnistaja sõnul süütas laval esinenud ansambli liige valgusraketi ja tõstis selle õhku. See süütas lae ja tuli täitis tohutul kiirusel kogu ruumi, rääkis ööklubist eluga pääsenud Michelle Pereira.

Neil, kes seisid lava lähedal, polnud mingitki võimalust välja pääseda, lisas ta.

Santa Maria tuletõrjeülema Guido de Melo sõnul pressiti osa inimesi paanika ajal surnuks, ülejäänud surid sissehingatud suitsu tõttu.

Klubis viibinud inimeste sõnul olid varuväljapääsud suletud. Nii püüdsid turvamehed hoida ära inimeste lahkumise klubist ilma jookide eest maksmata. «See oli täielik õudus,» kommenteeris noor hambaarst Mattheus Bortolotto.

Ametnikud avalikustasid tuvastatud ohvrite nimed, kuid nende sünniaega mitte. Kohaliku telejaama Globo TV andmetel oli tegemist 16-20aastaste noortega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles