Krista Aru nimetati ERRi nõukogu liikmeks

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Aru.
Krista Aru. Foto: Margus Ansu

Riigikogu kinnitas kultuurikomisjoni ettepanekut ning nimetas Paavo Nõgene asemel Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu uueks liikmeks Eesti Rahva Muuseumi endise direktori Krista Aru.

Varasema info kohaselt valiti Aru nõukogu liikme kandidaadiks viie inimese seast, kelle nimesid otsustas komisjon mitte avaldada.

Nõgene lahkus ERRi nõukogust jaanuari algul, mil ta asus tööle kultuuriministeeriumi kantslerina. «Tagasiastumise ajendiks on asjaolu, et praeguses ERRi seaduses toodud nõukogu koosseisu määramise põhimõtte järgi, mille kohaselt nõukogus on esindatud kõikide riigikogu fraktsioonide esindajad ning neli sõltumatut eksperti, poleks minu kantsleri ametis nõukogu liikmena jätkamine õige,» märkis Nõgene eelmise aasta lõpus kultuurikomisjonile saadetud kirjas.

Nõgene sai ERRi nõukogu liikmeks tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjana eelmise aasta mais koos Mart Luige, Rain Tamme ja Agu Uudelepaga, kes nimetati ametisse viieks aastaks. Lisaks neile kuuluvad nõukokku sotsiaaldemokraat Jaak Allik, reformierakondlane Igor Gräzin, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Priit Sibul ning keskerakondlane Priit Toobal.

ERRi nõukogu liikmed nimetab kultuurikomisjoni ettepanekul ametisse riigikogu täiskogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles