Džässifestival kannatas majanduslanguse all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jazzkaare peakorraldaja Anne Erm sai laupäeval Jazziliidult kingituseks endast maalitud kunstiteose.
Jazzkaare peakorraldaja Anne Erm sai laupäeval Jazziliidult kingituseks endast maalitud kunstiteose. Foto: Peeter Langovits

Jazzkaare korraldaja Anne Erm lausus, et oleks oodanud juubelifestivalilt natuke suuremat publiku huvi, ent majanduslangus on ka neid mõjutanud.




Kuidas festivaliga rahule jäite?


Festivaliga jäin väga rahule. Selliseid soulistaare polegi varem vast nii palju ühel festivalil koos olnud. Number üks oli ehk Paquito D’Rivera, Al Jarreau. Angie Stone’i veel ei tea, ent usun, et täna (eile – toim) õhtul tuleb hea show.

Kas eesti rahvas ka hindas, et nii palju häid esinejaid käis, või mõjutas majanduslangus ka teie piletimüüki?

Eks me neid lambukesi pärast loeme, ent praegu paistab, et kokku tuleb umbes 15 000 külastajat.

Kui palju erineb see eelnevatest aastatest?


Number on seesama, ent sel aastal on meil kontsert Tallinna linnahallis, mida enne ei olnud. Esinejate arv ja eelarve on meil aga juubelifestivali puhul tavalisest suurem.

Kui suur probleem oli sponsorite ärakadumine?


Eks tuli sedagi ette. Mõned veidi vähendasid oma toetussummat. Nojah, sellel aastal sedamoodi.

Juubeliürituselt oleks te enamat oodanud?


Oleks tahtnud, jah. Kui jaanuaris nägime, et langus tuleb suur, siis ei saanud me enam esinejaid ära muuta või vähemaks võtta.

Meil on lepped Helsingi festivaliga, kellega tegime Angie Stone’i, Us3 ja Ana Mourot koos. Samuti Kaunase festivaliga, kellega tegime näiteks Paquito D’Riverat koos. Ühesõnaga olid kõik suuremad artistid mitmes kohas, me oleks teisi korraldajaid alt vedanud ja see polnud võimalik.

Milline tuleb järgmise aasta festival?


Kindlasti tuleb arvestada, milline on reaalne eelarve. Peame ilmselt natuke koomale tõmbama ja korraldama vastavalt sellele, palju on raha. Sel aastal sai hilja teatavaks, mis lõplikud summad tulevad.

Kas festival jäi sel aastal miinusesse?


See selgub kahe nädala pärast, kui kõik lambad on kokku loetud.

Jazzkaar 20
•    18.–26. aprillini kokku ligi 60 kontserti
•    Üritused leidsid aset Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Kuressaares ja veel seitsmes Eesti linnas
•    Festivali peaesinejad olid üheksa Grammyt võitnud Paquito D’Rivera, seitse Grammyt võitnud Al Jarreau ning neo-souli viljeleja Angie Stone, kes lõpetas eile festivali kontserdiga Tallinna linnahallis

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles