Purjekas Krusenstern külastab suvel Sillamäe sadamat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parklaev Krusenstern Kaliningradi sadamas.
Parklaev Krusenstern Kaliningradi sadamas. Foto: SCANPIX

13.-16. juulini toimuvad Sillamäel esimest korda merepäevad, mille märkimisväärseimaks sündmuseks  kujuneb ühe maailma suurema purjeka Krusensterni visiit.

Krusenstern on juba mitu aastat osa võtnud Tallinna merepäevadest ja äratab iga ilmaga tohutut huvi – pardale uudistama minna tahtjad seisavad järjekorras, kirjutab Põhjarannik. 2013. aasta suvel peatub purjekas pärast Tallinna merepäevi Sillamäe sadamas.

«Soovijad saavad võimaluse minna pardale ja külastada giidiga muuseumi,» lubab Sillamäe aselinnapea Eevi Paasmäe. Krusensterni pardale pääseb tasuta, kuid muuseumisse tuleb osta pilet. Korraldajad oletavad, et ka Sillamäel on purjeka pardale soovijaid palju, seepärast hakatakse külastajate nimekirju koostama juba maikuus.

Paasmäe sõnul pühendatakse esimesed merepäevad sadamaehituse alguse 10. aastapäevale. Nelja päeva sisse mahuvad kontserdid, laat, grillimisvõistlused ning spordi- ja muud üritused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles