Keskerakonnal on maksmata veel 383 000 eurot valimisvõlgu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisreklaam eelmiste kohalike valimiste eel.
Keskerakonna valimisreklaam eelmiste kohalike valimiste eel. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kuigi üheksa kuu pärast toimuvad Eestis juba järgmised valimised, on Keskerakonnal endiselt ligi 383 000 euro ulatuses tasumata arveid 2009. aasta valimistest.

Keskerakond esitas eelmisel nädalal erakondade rahastamise järelevalve komisjonile kampaaniakulude täiendavad aruanded, millest selgub, et möödunud aasta viimase kolme kuuga on partei tasunud oma võlgadest pea 59 000 eurot, kasutades selleks erakonnale riigieelarvest eraldatud toetust.

Eelmistest, 2009. aasta sügisel toimunud kohalikest valimistest jäänud võlga on Keskerakond vähendanud 34 284 ja sama aasta suvel peetud Euroopa Parlamendi valimiste võlgnevusi 23 803 eurot. Lisaks maksis erakond ära viimase 882 euro suuruse võla 2011. aasta märtsis toimunud riigikogu valimistest.

Aruannete kohaselt on parteil aastavahetuse seisuga 382 894 eurot siiski veel tasumata. Sellest 8926 euro ulatuses tasumata arveid on Keskerakonnal europarlamendi ning 373 968 eurot kohalikest valimistest. Suurima summa, 299 277 eurot, võlgneb Keskerakond oma kauaaegsele koostööpartnerile Midfield, mis on korraldanud partei valimiskampaaniat kolmedel viimastel valimistel.

Keskerakond on varem järelevalvekomisjonile kinnitanud, et on sõlminud valimisvõlgade tasumiseks hankijatega kokkulepped ning soovib saada oma kohustustest esimesel võimalusel priiks. Teistel parlamendiparteidel valimisvõlgasid enam ei ole.

Järgmised kohalike volikogude valimised toimuvad Eestis 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles