Kerikmäe: Suurbritannia tahab, et teda ELis mängu võetaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron Davosis.
David Cameron Davosis. Foto: SCANPIX

Suurbritannia peaminister David Cameroni lubas panna oma kodumaal Euroopa Liitu jäämise küsimus referendumile, kuid õigusteadlase Tanel Kerikmäe hinnangul tahab riik, et teda ELis mängu võetaks.

«Suurbritannia tahab, et teda mängu võetakse, Cameroni kõnes oli paradoks, ta viitab, et tahab Euroopat, mis oleks valitsusvahelise koostöö Euroopa, mitte tugeva Euroopa Liidu Euroopa, see on jällegi kõnekas, kuna diskuteerime selle üle, milline mudel peab olema ELis, Cameron avas esimesena Pandora laeka, võib-olla väga bravuurselt,» nentis Kerikmäe ETV saates «Vabariigi kodanikud», vahendas ERR Uudised.

Ehkki osaliselt tunduvad Cameroni väited populistlikud, on õigusteadlase sõnul tõsi, et ELi institutsioonides ja isegi kõige suuremate toetajate seas näevad eri grupid liidu tulevikku erinevalt.

«Cameron viitas tegelikult sellele, et põllumajanduseelarvet või Euroopa Liidu eelarvet peaks vähendama  ja mõnd teist osa vastavalt suurendama, selles mõttes võib ju nõus olla, et see kõne sisaldas teatud väga olulisi aspekte, näiteks konkurentsivõime, EL räägib juba mõnd aega, et haridus ja tööturg on meie prioriteedid, samas näeme, et tööturud ja haridusturud on isoleeritud, nad ei toimi,» küsis Kerikmäe.

Ta lisas, et toetab tugevat ELi ja suuremat föderatsiooni, mis tekitaks ühtse arusaama ja vastukaalu teistele majanduspiirkondadele nagu Aasia ja Ameerika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles