Eriesindaja: ÜRO peab lahendama patiseisu Süüria küsimuses

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriesindaja: ÜRO peab lahendama patiseisu Süüria küsimuses. Fotol Aleppost läbi voolavast Quweiqi  jõest leitud noorte meeste surnukehad
Eriesindaja: ÜRO peab lahendama patiseisu Süüria küsimuses. Fotol Aleppost läbi voolavast Quweiqi jõest leitud noorte meeste surnukehad Foto: SCANPIX

ÜRO ja Araabia Liiga eriesindaja Süüria küsimuses Lakhdar Brahimi sõnul on Süüria lagunemas.

Brahimi leiab, et ÜRO Julgeolekunõukogu peaks lahendama patiseisu, sest seni ei ole Süürias sõjalise sekkumise kohta otsust langetatud, edastab AFP.

ÜRO Julgeolekunõukogu üks põhiliikmetest ja Süüria liitlane Venemaa on sõjalise sekkumise ja president Bashar al-Assadi jõuga võimult eemaldamise vastu.

Brahimi sõnul saab Süürias kestva kriisi lahendada vaid rahvusvahelises koostöös, mille eestvedajaks on julgeolekunõukogu.

Eile paljastus veel umbes 80 inimese massitapmine. Aleppo linnast läbi voolavast Quweiqi  jõest leiti noorte meeste surnukehad. Nad olid tapetud lasuga pähe. Noorim hukatutest oli vaid 12-aastane.

ÜRO andmetel on Süüria kodusõja tõttu riigist põgenenud 700 000 süürlast, kas siis naaberriikidesse või oma riigi sees turvalisemasse kohta.

Hukkunute arv on kasvanud üle 60 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles