Maksuametnik: metsatöödel on ümbrikupalga maksmise tõenäosus suur

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Känd.
Känd. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel nädalal toimus keskkonnainspektsiooni ning maksu- ja tolliameti koostöös mitmepäevane kontroll Saare maakonna raielankidel.

Kontrolliti metsateatiste olemasolu, raieõigusi, liikurmasinates kasutatavat kütust, lankidel viibivaid isikuid ja nende töösuhet raiet tegeva ettevõttega, kirjutab Saarte Hääl.

Ametkonnad viisid Saaremaa erinevates piirkondades läbi 9 raielangi vaatlused, mille käigus küsitleti 17 lankidel töötanud isikut. Küsitletutest kaheksa osutusid endi väitel alles tööd alustanud töötajateks, kellele palgamakseid veel deklareeritud ei ole.

Kolme isiku osas on kahtlus, et samaaegselt töötamisega on nad arvel ka töötukassas. Paar langil töötanut ei osanud täpselt nimetada, kelle alluvuses nad töötavad.

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendiku sõnul oli tegemist keskkonnainspektsiooni korraldatud raielankide kontrolliga, kuhu kaasati ka maksu- ja tolliameti ametnikud.

«Kogetu näitab, et ka metsatöödel on tõenäosus ümbrikupalga maksmise osas suur, mistõttu kavatseme koostööd keskkonnainspektsiooniga kindlasti veelgi tõhustada,» ütles Lemendik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles