Järgmisel aastal oodatakse ajateenistusse 38 naist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupüha paraad Viljandis Vabaduse platsil. Pilt on illustratiivne.
Võidupüha paraad Viljandis Vabaduse platsil. Pilt on illustratiivne. Foto: Maarja Möldre

Kui tänavu võimaldatakse ajateenistusse asuda 16 naisel, siis järgmiseks aastaks plaanitakse see arv tõsta 38ni.

Uue kaitseväeteenistuse seaduse kohaselt on naissoost isikutel võimalik vabatahtlikult asuda täitma kaitseväeteenistuskohustust. 18-27 aastane naissoost Eesti kodanik võib asuda ajateenistusse, kui ta esitab selleks avalduse.

Kuna naissoost isik võtab endale kaitseväekohustuse ning teda koheldakse võrdselt teiste ajateenijatega ning tal on samad õigused ja kohustused meessoost ajateenijatega, peab ta ajateenistusse asumisel vastama ka ajateenijatele kehtestatud nõuetele.

2013. aastal planeeritakse kutsuda ajateenistusse 3191 kutsealust. Naissoost isikutel võimaldatakse asuda ajateenistusse 2013. aastal 27. ja 40. nädalal, selgub kaitseministri määrusest.

Kaitseväe juhataja ettepanekul võimaldatakse 27. nädalal ajateenistusse asuda kuni kuuel naisel, teenistuskohaks Kuperjanovi jalaväepataljon, ning 40. nädalal Kirde Kaitseringkonda kuni viiel naisel ning 1. Jalaväebrigaadi samuti kuni viiel naisel. Aasta jooksul võimaldatakse kokku kuni 16 naisel asuda ajateenistusse.

2014. aastal on planeeritud ajateenistusse kutsuda 3162 kutsealust. Kaitsevägi on hinnanud väljaõppega tegelevate struktuuriüksuste taristu võimalusi ning kaitseväe juhataja on teinud kaitseministrile ettepaneku 38 naissoost isiku 2014. aastal ajateenistusse asumiseks.

Naissoost isikud saavad asuda ajateenistusse Kirde Kaitseringkonda, Lõuna Kaitseringkonda ja 1. Jalaväebrigaadi.

Naissoost isikud kutsealuste arvus ei kajastu, vaid lisanduvad kutsealuste arvule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles