Vandaalid ja vargad läksid Eesti Raudteele mullu maksma 116 199 eurot

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Raudtee pidi mullu tegelema 260 vandalismi- ja 87 vargusjuhtumiga, mis tekitasid kokku kahju 116 199 euro eest.

Viimase viie aasta jooksul on Eesti Raudtee koos Euroopa Liidu struktuurivahenditega investeerinud raudtee ja raudtee ümbruse korrashoidu ja arendusse ligi 200 miljonit eurot.

Panustatud on amortiseerunud raudtee uuendamisse, reisiplatvormide renoveerimisse, tee parandamisse rongide kiiruse tõstmiseks ning kvaliteedi kasvu reisijate veol, sh jalakäijate tunnelite ja sildade ehitusse ning korrashoidu.

Samal perioodil on aset leidnud ka hulgaliselt vandalismi- ja vargusjuhtumeid, mis tehtud töö nurjanud.

Mullu registreeriti 260 vandalismi- ja 87 vargusjuhtumit, mis tekitasid kokku kahju 116 199 euro eest. Kõige rohkem tegutsesid kurjamid Harjumaal, kus pandi toime üle poole aset leidnud juhtumitest.

Kahju ei saa mõõta ainult rahas. Sildade ja silla käsipuude, piirdeaedade ning välisvalgustuse ja elektri kontaktvõrkude lõhkumine mõjutab tugevalt rongiliikluse sujuvat toimimist.

Rüüstatud raudteeliinid, pimedad ülekäigud ning liiklusseisakud tekitavad ebamugavust ja ohtlikke olukordi.

Turvalisema rongiliikluse ja parema elukeskkonna nimel kutsub Eesti Raudtee üles inimesi, kes näevad raudteel askeldavaid kahtlasi persoone, teatama sellest politseile või Eesti Raudtee turvakeskusele numbril 615 8778.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles