Eelmistest valimistest on võlad ka Eestimaa Rohelistel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Lisaks Keskerakonnale on varasematest valimistest võlgu ka eelmisesse parlamendikoosseisu kuulunud, kuid praegusest riigikogust välja jäänud Eestimaa Rohelised, kel on tasumata veel ligi 14 500 eurot.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni kokkuvõttest selgub, et kuigi eelmise aastaga on rohelised oma võlgnevust 10 812 euro võrra vähendanud, on erakonnal 2011. aasta riigikogu valimistest endiselt tasumata 14 454 euro ulatuses arveid.

Veelgi suuremad valimisvõlad püsivad Keskerakonnal, kes suutis oma võlasummast möödunud aasta jooksul ära maksta kokku 88 240 eurot. 2009. aasta sügisel toimunud kohalikest valimistest jäänud võlga vähendas Keskerakond 37 474 ja sama aasta suvel peetud Euroopa Parlamendi valimiste võlgnevusi 23 803 eurot, lisaks likvideeris erakond viimased võlad 2011. aasta märtsis toimunud riigikogu valimistest.

Aastavahetuse seisuga on parteil siiski veel tasumata 382 894 eurot, sellest 8926 eurot europarlamendi ning 373 968 eurot kohalikest valimistest. Suurima summa, 299 277 eurot, võlgneb Keskerakond oma kauaaegsele koostööpartnerile Midfield, mis on korraldanud partei valimiskampaaniat kolmedel viimastel valimistel.

Keskerakond on varem järelevalvekomisjonile kinnitanud, et on sõlminud valimisvõlgade tasumiseks hankijatega kokkulepped ning soovib saada oma kohustustest esimesel võimalusel priiks. Keskerakonna pressiesindaja ütles täna rahvusringhäälingu uudisteportaalile, et maksegraafiku kohaselt likvideeritakse võlgnevus Midfield OÜ ees juuni alguseks.

Järgmised valimised toimuvad Eestis tänavu 20. oktoobril, mil valitakse esindajaid kohalikesse volikogudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles