Kohus andis Sooäärele ja Äripäevale kompromissi leidmiseks aega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Sooäär
Imre Sooäär Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Harju maakohus arutas täna riigikogu reformierakondlasest liikme Imre Sooääre hagi Äripäeva vastu ning andis pooltele aega, et sõlmida kompromiss.

Harju maakohtu pressiesindaja sõnul jätkub kohtuasja menetlemine kirjalikus menetluses. Tema sõnul andis kohus menetluspooltele kompromissi sõlmimiseks tähtaja ning kui kompromissile ei jõuta, teeb kohus otsuse 20. märtsil.

Sooäär pole rahul Äripäevas ilmunud artikliga, kus väideti muu hulgas, nagu tasuks maksumaksja tema auto eest iga kuu 448 eurot ehk üle 7000 krooni.

«Ajakirjanik on suutnud kirjutada valeväidetest kubiseva laimuartikli ilma ühtegi fakti kontrollimata. 
Muu hulgas väidab ta, et olen lasknud maksumaksjal tasuda hiigelsummasid autoliisingu eest, kuigi ma pole mitte kunagi mitte ühtegi autoliisingu arvet riigikogule esitanud. 
Oma hagis nõuan valeväidete ümberlükkamist ja kahjutasu vastavalt kohtu äranägemisele,» ütles ta mullu suvel Postimehele.

Kuigi Sooäär ei täpsustanud, millise artikli pärast on ta kohtusse läinud, avaldas ajaleht selliseid väiteid 2011. aasta augustis ilmunud loos «Kas maksumaksja raha toel rajatakse uut mõisakorda?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles