Demokraadid kandideerivad kohalikel valimistel viies omavalitsuses

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Peeter Langovits / Postimees

Demokraadid otsustasid täna toimunud valimiskoosolekul, et kandideerivad sügisestel kohalikel valimistel viies omavalitsuses ning alustavad ühisnimekirjade koostamiseks teiste poliitiliste jõududega kõnelusi.

Riigikogu demokraatide ühendust juhtiv Rainer Vakra ütles Postimehele, et kohalikel valimistel soovivad demokraadid kandideerida vähemalt viies omavalitsuses, kaasa arvatud Tallinnas. «Soovime luua tugeva ühisjõu, kelle eesmärgiks poleks vastanduda, vaid astuda läbi koostöö inimestele samm lähemale. Selleks alustame võimalikult laiapõhjalisi läbirääkimisi kõigi erakondade ja teiste kolmanda sektori ühendustega,» lausus ta.

Tema sõnul peetakse kõnelusi nii Eestimaa Roheliste, Vaba Isamaalise Kodaniku kui ka riigikokku kuuluvate parteidega. «Kui vaatame näiteks Tallinna, siis me peame oluliseks seda, et oleks tugev alternatiiv tänasele keskerakondlikule linnavalitsusele, ja selle nimel oleme nõus koostööd tegema, küll aga mitte vastanduma,» märkis Vakra.

Vakra hinnangul võib demokraatide seast kandideerima tulla mitukümmend inimest. «Arvame, et need inimesed, kes ei ole rahul sellega, mis poliitikas toimub, ja soovivad oma kodukohas midagi paremaks muuta, peavad valimistel kandideerima, ja me usume ka seda, et koostöös peitub jõud. Eestis on see aeg, kus üksteisele nii-öelda näpuga näidatakse ja jalga taha pannakse, läbi. See ei ole edasiviiv poliitika,» lisas ta.

Kohalikud valimised toimuvad Eestis 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles