Ansip: vestluspartnerit ei tohi alavääristada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi, riigikogu liige Kadri Simson ja riigikogu liige Rannar Vassiljev ETV saates «Foorum»
Rahandusminister Jürgen Ligi, riigikogu liige Kadri Simson ja riigikogu liige Rannar Vassiljev ETV saates «Foorum» Foto: Kaader saatest

Peaminister Andrus Ansip leiab, et teiste alavääristamine pole ilus ei otse-eetris ega omade vahel, vaid vestluspartneriga tuleb püüda alati samastuda.

Peaminister nentis, et ei näinud küll eilset ETV saadet «Foorum», sest ta suusatas.

Ajakirjaniku küsimusele, kui vastuvõetav on, et valitsuse liige otse-eetris oma vastast alavääristab, vastas Ansip valitsuse pressikonverentsil: «Ei ole ilus. Ei omade vahel ei otse-eetris ega omavahel tohi kedagi alavääristada. Oma vestluspartnerit tuleb austada. Ka siis, kui sa päriselt tema seisukohti ei jaga, tuleb üritada temaga samastuda, selleks et sel vestlusel oleks mõte. Kui sa oma vestluspartnerit täielikult eitad, siis ei ole mõtet kummalgi selle vestluse peale aega kulutada.»

Eilses ETV otsesaates «Foorum» läks vaidlus rahandusminister Jürgen Ligi (Reformierakond) ja riigikogu liikme Kadri Simsoni (Keskerakond) nii tuliseks, et minister katkestas opositsiooniesindaja juttu väljenditega «ah ära nüüd kaaguta», «palun ole vait, Kadri» ja «sa lubasid, et oled vait, kui teine räägib», mispeale saatejuht pidi debateerijaid kutsuma viisakust säilitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles