Saakašvili: SRÜ-välisus tuleks kirjutada põhiseadusesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili.
Gruusia president Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia president Mihheil Saakašvili peab oluliseks põhiseaduse täiendamist sätetega riigi senise välispoliitilise kursi muutumatuse kohta.

«Konstitutsiooni tuleb kirjutada, et Gruusia ei astu ühegi postsovetliku ühenduse liikmeks. Need on muudatused, mille vastuvõtmiseks on hetkel parlamendis võimalik piisav hulk hääli kokku saada,» ütles Saakašvili täna ajakirjanikele.

Tema sõnul väljendas Gruusia rahvas 2008. aastal oma tahet riigi välispoliitilise kursi kohta ja siis ei olnud põhiseaduse tasemel selle kinnitamist vaja, kuid nüüd on olukord teistsugune.

President juhtis muuhulgas tähelepanu peaminister Bidzina Ivanišvili Jerevani-visiidi käigus tehtud avaldusele, mille kohaselt Gruusia peaks Armeenia eeskujul hoidma võrdset distantsi Lääne ja Venemaa vahel.

«Selles olukorras on hädavajalik teha põhiseadusesse parandused, mida ükski tulevane parlamendikoosseis muuta ei saaks,» ütles president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles