Filipiini politsei kahtlustab tagaotsitavat eestlast väljapressimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide lipp
Filipiinide lipp Foto: SCANPIX

Filipiinide politsei pidas kinni riigis illegaalselt viibiva väljapressimises ja röövis kahtlustatava eestlase, kes on kodumaal tagaotsitav kahtlustatuna Euroopast varastatud autode müügiga Eestis.

Filipiinide korrakaitsjad pidasid 36-aastase eestlase ja tema 29-aastase kohaliku kaaslanna kinni kolmapäeval Taguigi linna restoranis, edastas väljaanne Manila Bulletin. Eestlase nime teatas väljaanne olevat Urmas Saask, ning tema kaaslanna Lilian Docoti, mõlemad elavad San Juani linnas.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja ütles BNSile, et Filipiinidel kinni peetud mehe nimi on Urmas Sääsk, kes on Eestis tagaotsitav. Eesti politsei on mehe kinnipidamisest Filipiinidel teadlik.

«Sääsk on kahtlustatav kriminaalasjas, mis on seotud Euroopast varastatud autode müügiga Eestis. Menetluse ajal kuulutati ta tagaotsitavaks ning väljanõudmise või mitteväljanõudmise otsustab prokuratuur peagi,» ütles BNSile riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Manila Bulletini teatel süüdistab 23-aastane kohalik elanik Arnauld Ymanuel V. Clavio eestlast ja tema kaaslast väljapressimises ning telefoni röövimises.

Mehe väitel põrkasid tema ning eestlase ja tema kaaslase autod teisipäeval kokku. Kui Clavio hakkas oma mobiiltelefoniga avariist pilte tegema, võtsid eestlane ja tema kaaslane talt telefoni ning keeldusid seda tagastamast enne, kui Clavio maksab neile 28 000 peesot ehk ümberarvutatult umbes 516 eurot. Politsei andmetel lõi Sääsk Claviot pärast telefoni äravõtmist.

Politsei esindaja sõnul oli liiklusõnnetuse süüdlane Sääsk.

Politsei pidas Sääse ja tema kaaslase kinni kolmapäeval restoranis, kus neil oli Clavioga kohtumine kokku lepitud.

Väljaanne märkis, et Clavio isa on televisiooni tuntud uudisteankur, kes palus isiklikult politseil eestlane ning tema kaaslane kinni pidada.

Politsei selgitas välja, et Sääsk saabus Filipiinidele 2009. aasta septembris üliõpilasviisaga, mis praeguseks on kehtivuse kaotanud ning mees viibib riigis illegaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles