Politsei sai Jõhvis trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann.

Jõhvis parkimiskorralduse eest vastutava ASi Ühisteenused parkimiskontrolörid kirjutasid eelmisel nädalal 480-kroonise viivistasu otsuse ehk parkimistrahvi politseinikele, kes enda sõnul täitsid ametiülesandeid.





Ida prefektuuri majanduskuritegude talituse vanemkomissar Jevgeni Fedorenko ütles, et nad sõitsid Jõhvi turu juures asuvasse parklasse, kuna oli tarvis täita kiireloomulisi ametiülesandeid. Kui aga politseinikud nägid kaks minutit hiljem parkimiskontrolöre eravärvides ametiauto juures askeldamas, tulid nad tagasi, et selgitusi jagada.



«Ütlesin neile tädikestele, et oleme politseist ja täidame tööülesandeid, ning näitasin ka töötõendit,» rääkis Fedorenko. «Aga nemad vastasid, et neil pole vahet, kes me oleme, nemad teevad oma tööd.»



Vanemkomissari sõnul tegid parkimiskontrolörid ka fotod autost alles siis, kui nad juba auto juures tagasi olid. «Palusin, et nad ei vormistaks protokolli, ent kõik oli kasutu,» ütles Fedorenko.



ASi Ühisteenused juhatuse liige Alar Vasemägi ütles Põhjarannikule, et parkimiskontrolör ei tea, missugune eravärvides sõiduk on operatiivauto. «Aga eks politseitöö on spetsiifiline ning kui politseiauto on eravärvides, siis on selleks mingi põhjus,» lausus ta.



Samas on Vasemäe sõnul omavalitsuse otsustada, kas see rahuldab vaide või mitte.


Jõhvi korrakaitseametnik Paul Lek ütles, et politseiprefektuur on tõepoolest saatnud parkimistrahvi kohta vaide ning see on menetluses. Kuidas küsimus lahendatakse, ta öelda ei osanud.



Kehtiva määruse kohaselt võib Jõhvi vallavalitsus vabastada parkimistrahvist muuhulgas isiku, kes omavalitsusega sõlmitud lepingu alusel teeb Jõhvi linnas liikluskorraldustöid või «muudel juhtudel lähtudes avalikest huvidest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles