Vseviov: väide rahva väljasuremisest ei sobi parlamendiliikme suhu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Vseviov
David Vseviov Foto: SCANPIX

Igaüks võib väita, et eesti keel ja rahvas sureb välja, kuid kui nii arvab parlamendi liige, tekib küsimus, mis mõtet on tal riigi edendamiseks mõeldud institutsioonis üldse töötada, ütles ajaloolane David Vseviov.

Vseviov kommenteeris Vikerraadio saates «Uudis+» keskerakondlasest riigikogu liikme Yana Toomi intervjuud Vene väljaandele Rusrep.ru, kus Toom rääkis eesti keele ja rahva väljasuremisest, vahendab ERR Uudised.

Vseviov märkis, et küsimus, kas eesti keel ja rahvas on välja suremas, ei kuulu demograafiateaduse raamidesse ning lisas, et ei kujuta ette, et mõnes teises riigis võiks parlamendiliige midagi sellist öelda.

«Võib ju väita igasuguseid asju, aga siis tekib küsimus, mis mõtet on töötada institutsioonis, mis peaks selle riigiga tegelema, elu siin paremaks muutma, kui see kõik on nii mõttetu,» ütles ta.

Vseviov ütles, et juhtumi puhul häirib teda kõige rohkem see, et Toom viibiks poliitikuna nagu lahinguväljal ja avaldas kahjutunnet, et inimesed annavad oma panuse «propagandistlikkusse rünnakusse», kruvides üles kultuuride vastandamise atmosfääri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles