Kabuli ülikooli prorektor: Afganistanis kardetakse 2014. aastat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani naine Kabulis.
Afgaani naine Kabulis. Foto: SCANPIX

Kabuli ülikooli prorektori Mohammad Hadi Hedayati sõnul kardetakse Afganistanis Lääneriikide lahkumist 2014. aastal, sest siis ei suuda kohalikud end enam al-Qaeda eest kaitsta.

Tallinna ülikool teeb Kabuli ülikooliga koostööd, et luua tarkvaratehnoloogia, infosüsteemi ja infotehnoloogiaalane magistrikava, 30-aastase sõja ajal lahkusid helgemad pead välismaale ja kuigi nüüd on nad naasmas, tekitab inimestes hirmu tärmin - 2014. aasta lõpp, kui välisväed lahkuvad, vahendas ETV saade «Välisilm».

«Kõik kardavad seda, Afganistanis mõtlevad kõik tulevikule, isegi kui ehitad kodu, mõtled, mis juhtub 2014. aastal,» tunnistas Afganistani haridusministeeriumi esindaja Mohammad Salim Saay.

Kabuli ülikooli prorektor leiab, et Lääneriigid ei peaks Afganistanist lahkuma, sest nad satuvad siis ohtu. «Suudame end kaitsta, kuid al-Qaeda ja terroriorganisatsioonid on jubedad, isegi USA ja suurriigid nagu Saksamaa ja Inglismaa ei suuda al-Qaedaga võidelda, siis kuidas peaksime meie al-Qaedaga võitlema, probleem on see, et Pakistani valitsus toetab al-Qaedat, nad mängivad kaht mängu, üks hetk ütlevad, et on al-Qaeda vastu, ja samal ajal nad ikka toetavad al-Qaedat, Afganistanil on väga pikk piir Pakistaniga ja seda on väga raske kontrollida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles