Kaheksa Läänemaa omavalitsust alustasid ühinemisläbirääkimisi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu.
Haapsalu. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Eile toimus Orul kaheksa Läänemaa omavalitsuse volitatud esindajate esimene koosolek alustamaks ühinemisläbirääkimisi.

Oru koolimajas kohtusid 4. veebruari õhtupoolikul Oru, Nõva, Noarootsi, Ridala, Risti, Taebla ja Martna valdade ning Haapsalu linna ühinemisläbirääkimiste töörühmad, kokku 34 inimest, kes esindavad Eestis seni suurimat rühma liitumist planeerivaid omavalitsusi.

Läbirääkimisi on toetamas Siseministeeriumi KOV ühinemiste ekpertide grupp koosseisus ministeeriumi esindajana Ave Viks, Geomedia OÜ konsultant Rivo Noorkõiv ja Tallinna Tehnikaülikoolist Mikk Lõhmus.

Esimese koosoleku peamisteks ülesanneteks oli ühise eesmärgi alla koondumine ning töökomisjonide moodustamine läbirääkimiste sisuliseks korraldamiseks.

Valiti liikmed ja esimees juhtkomisjonile, kes hakkab kogu protsessi koordineerima. Samuti nimetati juhid ja liikmed majandus-, sotsiaal- ja hariduskomisjonidele.

Ekspertide grupi liikme Rivo Noorkõivu sõnul on läbirääkijate hea tahte korral kõik võimalik ja eesmärk jõuda ostusteni veel 2013. aasta kohalike volikogude valimisteks kõigi protsessis osalejate pingutuste korral reaalne.

«Kui komisjonide liikmed usuvad ise ja tahavad tulemuseni jõuda, siis on võimalik saabuvatele valimistele minna juba uue omavalitsusena,» ütles Noorkõiv. «Näited ühinemispraktikast on kirevad ja Läänemaal saab täna veel kõiki seaduse nõudeid protsessi läbiviimiseks täita.»

Juhtkomisjoni järgmine istung toimub 8. veebruaril Haapsalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles