Pärnu naistearst mõisteti sünnitaja ja vastsündinu vigastamises süüdi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Pärnu maakohus mõistis täna Pärnu naistearsti Carmen Heinväli süüdi sünnitajale ja imikule ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamises ning karistas teda üheaastase tingimisi vangistusega.

Ühtlasi rahuldas kohus kannatanu tsiviilhagid ning mõistis Pärnu haiglalt varalise kahju eest välja 3330 eurot ja mittevaralise kahju eest 20 000 eurot, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Süüdistuse järgi jättis Heinväli Pärnu haigla naiste ja laste kliinikus valvearstina tööl olles õigeaegselt osutamata sünnitusabi, mistõttu tekkisid nii emal kui lapsel rasked tervisekahjustused. Heinväli kaitsja hinnangul tulnuks naine kuriteokoosseisu puudumise tõttu tema tegevuses õigeks mõista.

Kohus arutas Heinväli süüasja uuesti riigikohtu otsusel, kuna tema kriminaalasja varasemal menetlemisel oli toimunud mitmeid olulisi rikkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles