Hiinas saadeti trellide taha kohalike võimude palgatud vangistajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade kohale, kus n-ö sekkujad pidasid kinni hiinlasi, kes tahtsid kohalike võimude tegevuse kohta keskvõimule kaebust esitada.
Vaade kohale, kus n-ö sekkujad pidasid kinni hiinlasi, kes tahtsid kohalike võimude tegevuse kohta keskvõimule kaebust esitada. Foto: SCANPIX

Hiinas saadeti vanglasse kümme inimest, kes pidasid kinni kaaskodanikke, kes tahtsid võimude tegevuse kohta kaebusi esitada, kirjutab AFP.


Hiina palvekirjade esitamise süsteemi järgi võivad kodanikud paluda Pekingi võimudelt, et nood uuriksid probleeme nagu näiteks maa ebaõiglane äravõtmine ja maksmata palgad. Kohalikud võimukandjad aga palkavad tihtipeale omakorda sekkujaid, et nood takistaksid kaebuste esitamist füüsiliselt. Inimõiguslased on korduvalt rääkinud n-ö mustadest vanglatest ja rünnakutest, mis keskvõimudele palvekirja esitada üritavaid hiinlasi ähvardavad.

Trellide taha saadetud pärinesid kõik Henani provintsist. Nagu selgus, hoidsid nad kaebusi esitada üritanud inimesi kinni kuni kuus päeva. Kohus leidis, et nad rikkusid 11 petsitsiooni esitada soovinud inimese isikuvabadusi sooritades libavangistuse. Ka olevat Henani võimude märki kandnud sekkujad palvekirjade esitajatele peksa andnud.

Süüdimõistetute vangistused varieerusid kuuest kuus kahe aastani.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles