Paldiskis kukutati linnapea

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski uus linnapea Stanislav Tšerepanov
Paldiski uus linnapea Stanislav Tšerepanov Foto: Mihkel Maripuu

Paldiski linnavolikogu avaldas täna umbusaldust linnapea Kaupo Kallasele (Keskerakond) ning valis uueks linnapeaks senise abilinnapea Stanislav Tšerepanovi (SDE).

Koalitsioon esitas linnapea umbusaldusavalduse volikogu esimehele möödunud nädalal, 13 volikogu liikmest oli sellele allkirja andnud 8. Tänasel hääletusel taandas Jaan Mölder end hääletusest, 11 hääletas umbusalduse poolt ja üks vastu.

Kohe valiti uus linnapea. Sellele kohale kandideeris kaks sotsiaaldemokraati – lisaks abilinnapea Stanislav Tšerepanovile ka volikogu liige Andrei Martõnjak, kelle poolt hääletas 6 liiget. Seitsme poolthäälega valiti uueks linnapeaks Tšerepanov.   

Põhjusi, miks koalitsioon linnapea Kaupo Kallasele umbusaldust avaldas, oli mitu. «Põhjust ühe sündmuse kontekstis on raske välja tuua, pigem oli see sündmuste jada,» arvas Paldiski volikogu esimees Nikolai Pitšugov.

Kaupo Kallas ütles Postimehele, et märgid selle kohta, et Tšerepanov linnapeaks pürgib, oli juba sügisel näha. «Avalduse peale oli põhjusena märgitud koostöö mitte laabumine. Surve oli sellele, et mul tuleb kaks inimest koondada ja vabanenud raha jagada lasteaedadele ja koolidele. Et haldusorgan oleks teovõimeline, ei saanud ma kahte inimest koondada – keegi teine poleks seda tööd teinud,» ütles Kallas.

See oli tema hinnangul aga pigem mitte põhjus, vaid ettekääne umbusalduse avalduseks. «Kahte linnapead ju olla ei saa: Tšerepanov ja Kallas, saab olla vaid üks. Koalitsiooniliidrid leppisid kokku, et Tšerepanov on parem variant,» sõnas Kallas. «Et Tšerepanov pürgib linnapeaks, oli tegelikult teada juba oktoobris, kui ta toodi abilinnapeaks. Siis olid märgid juba näha, kust tuul hakkab puhuma.»

Kallas ütles, et puhkab esialgu poliitilistest intriigidest ning naaseb siis volikogusse lihtliikmena.  

Uus linnapea tegi pärast ametisse astumist ettepaneku muuta linnavalitsuse struktuuri ja koosseisu. Abilinnapeana jätkab Kersti Väinsalu ja linnavalitsuse lihtliikmena alustab praegune pearaamatupidaja Lauri Orgse.

Täna esitas volikogu opositsioon nelja allkirjaga umbusaldusavalduse ka volikogu esimehe vastu, mida Pitšugov lubas venitamata hääletusele panna, ilmselt järgmisel nädalal toimuval istungil.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles