Sisejulgeolekuala õppejõud saavad karjäärisüsteemi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia.
Sisekaitseakadeemia. Foto: Liis Treimann

Siseministeerium, politsei-ja piirivalveamet ning päästeamet hakkavad välja töötama uusi lahendusi, et sisejulgeolekuvaldkonna tippspetsialistid leiaksid tee õppejõuks ja hiljem uuesti võimaluse jätkata teenistust oma erialal.

Projekt on suunatud kõigile sisejulgeoleku valdkonna inimestele, kes juba praegu või tulevikus saavad õppejõuks või omavad selleks potentsiaali.

«Projekt pöörab erilist tähelepanu sisejulgeolekuteenistuses olevatele erialaõppejõududele – päästjatele ja politseiametnikele, kuivõrd nemad õpetavad välja tulevasi vormikandjaid riigiametnikke. Seega tuleb ka nende erialaõppejõudude värbamisele ja hoidmisele pöörata senisest suuremat tähelepanu ning seda eriti Eesti haridusmaastikul toimuvate muudatuste kontekstis,» lausus sisekaitseakadeemia personaliarendusosakonna juhataja Elina Orumaa.

Projekti ühe tegevusena soovitakse võimalikult palju õppida Eestiga võrreldavate riikide kogemusest. Nimelt toimuvad veebruarist maikuuni seminarid, kus Soome, Saksamaa, Läti ja Hollandi eksperdid räägivad oma riigi parimatest praktikatest erialaõppejõudude värbamisel, hoidmisel, motiveerimisel ja mobiilsuses.

Sisekaitseakadeemia eestveetavat projekti rahastab Euroopa Sotsiaalfond. Projekti tulemusel esitatakse siseministeeriumi, PPA, päästeameti ning sisekaitseakadeemia juhtkonnale selle aasta juunis ettepanekud ametite teenistujate karjääri arendamiseks ning nende liikumise lihtsustamiseks ametite vahel. Projektitegevused kestavad oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles