Rahvaloenduse õnnestumine tõi ametnikule teenetemärgi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloenduse projektijuht Diana Beltadze.
Rahvaloenduse projektijuht Diana Beltadze. Foto: Mihkel Maripuu

«Olen siiani veel keeletu,» ütles 2011. aasta rahva- ja eluruumide loenduse peakorraldaja Diana Beltadze, kes oma sõnul sai tund aega tagasi tõelise kohmetuse osaliseks, kuuldes, et saab tänavu presidendilt Valgetähe teenetemärgi.

«Arvan, et see teenetemärk on antud eelkõige kõikide inimeste töö eest, kes võtsid osa loenduse projektist, kes andsid sellesse oma panuse - olgu need siis tavalised inimesed, kes pärast prooviloendust meile soovitusi andsid, või siis teadlased, kes aitasid loendusprogrammi välja töötada, või eri eksperdid, kes aitasid andmeid koguda ja tegid kõik, et need andmed oleksid kasutatavad,» rääkis ta.

«Ma olen keeletu eelkõige seepärast, et peale minu oli igal inimesel selle loenduse organisatsioonis suur roll – mul ehk isegi kõige väiksem. Kõik tegid tööd nagu kellavärk, olgu see peadirektor, loenduse metoodik, statistik või loendaja. Igal oli oma roll, ilma milleta poleks olnud võimalik andmeid koguda, töödelda ja nii kiiresti avaldada,» rääkis Beltadze.

«See on au tervele statistikaametile ja kõigile siinsetele teenistujatele, sest meil on viidud läbi eri küsitlusi ja selgunud, et siin on tõesti pühendunud riigiametnikud, kes kõik annavad, et statistika oleks parimal moel kasutatav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles