Võrumaal avati Balti riikide moodsaim lasketiir

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja avatud lasketiir.
Äsja avatud lasketiir. Foto: www.mil.ee

Kaitseminister Urmas Reinsalu ja Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Maidu Allikas avasid täna Võrumaal Tsiatsungõlmaa uue lasketiiru, mis parandab oluliselt ajateenijate väljaõpet.

300-meetrine Tsiatsungõlmaa lasketiir on Balti riikide moodsaim. Esmakordselt on lasketiirus kasutusel elektrooniline sihtmärgisüsteem, tänu millele saavad laskjad lasketulemusi kontrollida senisest ajasäästlikumalt.

Samuti vähendab tiiru uudne poolkinnine konstruktsioon tunduvalt müra ümbruskonna elanike jaoks ning tagab senisest suurema ohutuse. Kui varem piiras lasketiiru 2,5-kilomeetrine ohutusala märkimisväärselt kohalike elanike liikumist, siis nüüd on ohutusala vaid 200 meetrit.

Reinsalu tunnustas Võru vallavalitsust riigimeheliku suhtumise eest Eesti kaitsevõimesse.

«Kaitseministeeriumil ja kaitseväel oli lasketiiru rajamisel Võru vallavalitsusega suurepärane koostöö. Selle tulemusena on Võru vald saanud vaiksema ja ohutuma lasketiiru,» rääkis Reinsalu lasketiiru avamisel.

Kuperjanovi jalaväepataljoni ülema kolonelleitnant Allikase sõnul on tasemel väljaõpe hädavajalik Eesti kaitsevõime tugevdamiseks ja sõdurite turvalisuse tagamiseks.

«Väikeriigina peavad kõik meie sõdurid saama võimalikult kvaliteetse väljaõppe ning täna avatud uus lasketiir aitab sellele kõvasti kaasa,» ütles kolonelleitnant Allikas.

Tsiatsungõlmaa lasketiiru hakkavad kasutama eelkõige Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijad, Lahingukooli õppurid ja kohalikud kaitseliitlased. Koos lasketiiruga on nende kasutuses nüüd ka värskelt valminud õppeklass, välisöökla, telkimiskohad ja liikumisteed.

Kaitseministeerium investeerib tänavu taristusse 44 miljonit eurot, millest suur osa on ette nähtud ajateenijate olme- ja väljaõppetingimuste parandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles