Olerex: alkoholimüügi keelamine tanklates suurt efekti ei annaks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla Ahtri tänaval
Olerexi tankla Ahtri tänaval Foto: Liis Treimann

Olerexi turundusjuht Antti Moppel leiab, et alkoholi ööpäevaringne müügikeeld tanklates suurt lisaefekti ei annaks.

Liiklusõnnetuste põhjuste väljaselgitamise Harju maakonna ekspertkomisjon tegi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku kaaluda alkoholimüügi keelamist kütusetanklates.

«Kas see on ikka esmatarbekaup, mida tanklast peab saama?» küsis komisjoni esimees Villu Vane. «Eksperdid arvavad, et see ei peaks nii olema.»

Seevastu leiab Olerexi turundusjuht Antti Moppel, et kuigi liiklusohutust on tunduvalt parandanud alkoholi üldine öine müügikeeld, sest see lõpetas napsuste seltskondade öise viinaralli, ei annaks alkoholi ööpäevaringne müügikeeld tanklates suurt lisaefekti.

«Kui eesmärk on tõkestada joobes inimese pääs rooli taha, siis see tuleb kaasata ka teisi vahendeid peale müügi edasise piiramise,» selgitas Moppel. «Mõtlema peab alkoholi reklaamipoliitika karmistamisele ja veelgi tugevamale avaliku arvamuse mõjutamisele suunas «alkohol välistab autojuhtimise».»

Moppeli sõnul on alkoholi osakaal tanklakaupluse kogukäibes viimastel aastatel Olerexis langenud. Alkohoolsete jookide kaubagrupis omakorda on vähenenud kange alkoholi müük.

«Teiste sõnadega eelistatakse kangele alkoholile lahjat ja alkoholi sisaldavatele jookidele alkoholivabu karastusjooke,» ütles Moppel.

Vaata siit, mida arvavad ekspertkomisjoni ettepanekust Reporter.ee tänavaküsitlusele vastanud inimesed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles