Valitsus saadab Brasiiliasse esinduse loomiseks diplomaadi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet ja Portugali välisminister Paulo Portas allkirjastasid Santiagos kokkuleppe, mille kohaselt alustab Eesti diplomaat kevadel tööd Portugali saatkonnas Brasiilias.
Välisminister Urmas Paet ja Portugali välisminister Paulo Portas allkirjastasid Santiagos kokkuleppe, mille kohaselt alustab Eesti diplomaat kevadel tööd Portugali saatkonnas Brasiilias. Foto: Välisministeerium

Valitsus otsustab neljapäeval Brasiilia Liitvabariiki erimissioon lähetamise, ühest diplomaadist koosnev erimissioon hakkab ette valmistama saatkonna avamist Brasiilias.

Brasiilia on Eesti tähtsaim kaubanduspartner Lõuna-Ameerikas, mistõttu on Eesti välisesinduste arengukavas planeeritud seal Eesti suursaatkonna avamine.

Välisministeerium lähetab enne saatkonna avamist Brasiiliasse piiratud perioodiks Eesti diplomaadi, kes asub tööle esialgse kava kohaselt Portugali suursaatkonnas Brasilias.

Diplomaadi ülesanne on diplomaatilise esinduse avamise ettevalmistamine, kahepoolsete poliitiliste suhete ja majandussidemete edendamine ning kontaktide võrgustiku rajamine. Samuti osutab diplomaat Eesti kodanikele konsulaarteenuseid ja –abi. Pärast viisavabaduse jõustumist möödunud aasta oktoobrist reisib Brasiiliasse üha enam Eestist pärit inimesi.

Brasiilia ametivõimudega suhtlemiseks on vajalik anda Eesti diplomaadile ametlik staatus. Erimissiooni tegutsemise kulud on ette nähtud välisministeeriumi 2013. aasta eelarves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles