Ahmadinejad: rünnaku korral pühime Iisraeli maamunalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad täna Kairos.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad täna Kairos. Foto: SCANPIX

Iraani rahvas on valmis Iisraeli vastu minema ja ta maamunalt pühkima, kui juudiriik peaks teda ründama, hoiatas president Mahmoud Ahmadinejad täna Kairos ajakirjanikele.

«Iraani rahvas on valmis Iisraeli peale minema ja ta maamunalt pühkima, kui ta võtab ette avantüüri Teherani vastu» ja Iraani ründab, ütles Islamikoostöö Organisatsiooni (OIC) tippkohtumisel osalev Ahmadinejad.

«Sionistid loodavad Iraanile kallale tulla ja teda rünnata, aga nad kardavad väga Iraani reaktsiooni ja rünnaku tagajärgi,» vahendas Egiptuse uudisteagentuur MENA Iraani riigipea sõnu.

«Meie kaitsejõud on võimelised igast agressorist jagu saama, nii et ta oma tegusid kahetseb.»

Iisraeli president Shimon Peres hoiatas eile, et tuumarelvaga Iraani oht juudiriigile kasvab islamivabariiki valitseva «hirmuäratava diktatuuri» olukorras.

«Iraani-oht on kasvanud,» ütles Peres uue parlamendi avaistungil. «See ähvardab meie eksistentsi, araabia riikide iseseisvust, kogu maailma rahu.»

«Selle eesotsas on rühm usurüüdes ajatollasid, hirmuäratav diktatuur, mis määrib Pärsia ajalugu ja on hirmuunenägu oma rahva jaoks.»

Suur osa rahvusvahelisest kogukonnast kardab, et Iraani aatomienergiaprogramm on kattevarjuks tuumarelva valmistamise püüetele, mida Teheran aga eitab. Iisrael on seisukohal, et Iraani tuumatööd tuleb iga hinna eest peatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles