Aastase pisitütre matnud isa ei lepi lahkamisaruandega

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Tallinnas 27. märtsil segastel asjaoludel surnud aasta ja nelja päeva vanuse Karolina surma põhjus on välja selgitatud - meedikute kinnitusel suri tüdruk kopsupõletikku. Karolina isa Andres ei taha seda uskuda ja uurib tütre surma omal käel edasi.

Andrese sõnul selgus kohtumeditsiinilise ekspertiisi lahkamisaruande tulemustest, et ühe päeva jooksul oli lapsele tekkinud kahepoolne äge kopsupõletik, äge jäme- ja peensoolepõletik ning põletikulisi koldeid olevat leitud ka neerudest, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Neid asju ei olnud eelmise nädala esmaspäeval, kui ma rääkisin lahkamist juhtinud arstiga, leitud, kuid kolmapäevaks olid need asjad leitud,» ütles Andres.

«Konsulteerides spetsialistiga, kelle nime ma ei soovi nimetada, sain ma teada seda, et lahkamisaruandesse kirjutatakse kopsupõletik sellisel juhul, kui midagi muud ei saa sinna kirjutada või ei osata sinna midagi muud kirjutada,» teatas tütre kaotanud mees.

Karolina isa on veendunud, et tema tütar nakatus mõne viirusega kaks päeva enne surma Tallinna Kesklinna Lastepolikliiniku taastusravi basseinis supeldes.

Tervishoiuameti järelvalveosakonna juhataja Peeter Mardna ütles, et asi on antud arstiabi kvaliteedi komisjoni arutamiseks. Tema sõnul toimub komisjoni istung 21. mail, enne seda ta juhtumit ei kommenteeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles