Huligaanid valasid Stalini büstile roosat värvi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stalini mälestussammas Gruusias Zemo Alvani külas pärast taastamist detsembris 2012. Pilt on illustratiivne.
Stalini mälestussammas Gruusias Zemo Alvani külas pärast taastamist detsembris 2012. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Ida-Gruusias Kahhethi piirkonnas Akura asulas lükkasid vandaalid ööl vastu täna postamendilt maha Jossif Stalini büsti ja valasid selle roosa värviga üle.

Kohalike elanike oletusel võivad sellega seotud olla president Mihheil Saakašvili poolehoidjad, vahendas Gruzia-Online.

«Tema on Stalini vaenlane number üks, nüüd tegelevad tema inimesed Stalini ausammaste hävitamisega. Ta ju käskis meil Stalin ära unustada, kuid see tal ei õnnestu,» tsiteerib portaal ühte kohalikku elanikku.

Juhtunu tagamaid uurib kohalik politsei.

Akura asulas seisnud Stalini büst demonteeriti võimude käsul mitu aastat tagasi. Kohalik elanik Badri Gogiašvili võttis selle enda juurde hoiule.

Eelmisel sügisel pärast valitsuse vahetust said kohalikud loa panna Stalini büst endisele kohale tagasi. Seda oli vaja enne aga veidi restaureerida, kuna nina ja laup olid saanud kannatada. Inimesed panid raha kokku ja büst tehti korda.

Gruusias on veel üks Stalini monument, mis mitu aastat tagasi võeti maha, kuid nüüd on taas endisel kohal. Tundmatud isikud kahjustasid jaanuaris Ida-Gruusias Zemo Alvanis asuvat monumenti, valades sellele roosat värvi. Vandaale leida ei õnnestunud.

Portaali Novosti-Gruzia andmetel plaanitakse taas püsti panna mälestusmärk Stalini kodulinnas Goris. Linnaeelarves on selleks ka vajalik summa ette nähtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles