Vene saadik: Putin lähitulevikus Lätit ei külasta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaohu tõttu võivad lätlased riigist lahkuda.
Sõjaohu tõttu võivad lätlased riigist lahkuda. Foto: Andres Haabu

Vene president Vladimir Putin ei kavanda lähitulevikus Läti külastamist, ütles Vene suursaadik Lätis, Aleksandr Vešnjakov tänasel pressikonverentsil.

«Niisugust visiiti ei ole hetkel päevakorras,» lisas suursaadik ja toonitas, et Venemaa ja Läti teevad koostööd selle nimel, et Putini visiit millalgi tulevikus siiski toimuks.

Vastates küsimusele selle kohta, millal Putin võiks Lätit külastada ja millal Läti president Andris Bērziņš võiks külastada Moskvat, ütles ta: «Siin sõltub palju meie Läti partneritest.»

Vešnjakovi sõnul ei olnud möödunud aasta Läti-Vene suhetes lihtne, kuid kultuuri- ning majandusvallas oli läbikäimine konstruktiivne. «Me teeme edusamme teineteisele lähenemisel ning teineteisemõistmise suurendamisel,» lausus suursaadik.

Saadik ütles eile, et Venemaa ei tunnista Nõukogude okupatsiooni Lätis, ükskõik kui tugevalt Riia püüab selleks survet avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles