Terras inspekteeris Kaitseliidu Lääne malevat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Lääne maleva pealik major Arnold Juhans ja kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras.
Kaitseliidu Lääne maleva pealik major Arnold Juhans ja kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras inspekteeris täna Kaitseliidu Lääne malevat ning arutas kaitseliitlastega riigikaitse arengukavas seisvaid ülesandeid.

„«Nägin Lääne malevas hästi toimivat koostööd linna- ja maavalitsusega  - selle ilmekas näide on hiljuti valminud lasketiir, mille rajasid kohalik linnavalitsus ja Kaitseliidu malev koos,”» ütles Terras kaitseväe peastaabi pressiesindaja teatel.

Kaitseväe juhataja kohtus Läänemaad külastades Lääne maavanema Innar Mäesalu ja Haapsalu linnapea Urmas Suklesega, kellega arutas koostöövõimalusi  riigikaitse õpetamisel ja teiste ühisprojektide ellu viimisel. Haapsalu spordikooli direktor ja lasketreener Mati Sepp tutvustas kaitseväe juhatajale mullu Kaitseliidu ja Haapsalu linnavalitsuse koostöös valminud lasketiiru.

Brigaadikindral Terras rõhutas, et valminud kaitseväe arengukava näeb Kaitseliitu kaitseväe osana, mil on oma lahinguülesanded. „2015. aastal korraldatavale õppekogunemisele Siil peavad tulema nii Kaitseliidust kui reservist juba täielikult relvastatud ja varustatud üksused.“

Kaitseväe juhataja kinnitas, et uus arengukavaga muudab riigi kaitsevõime kvaliteetsemaks ning Kaitseliitu on jätkuvalt oodatud teenima kõik riigikaitsest huvitatud hoolimata vanusest, soost ja varasemast ettevalmistusest. «Sama oluline kui Kaitseliidu lahinguvõime tõstmine on töö noorkotkaste ja kodutütardega ning riigikaitseõpetuse toetamine,» lisas ta.

Kaitseliidu Lääne malevasse kuulub üle 1500 malevlase, naiskodukaitsja, noorkotka ja kodutütre. Malev koosneb Hiiumaa, Haapsalu ja Risti malevkondadest ning jaanuari lõpus asutatud Lihula üksikkompaniist. Lääne malev on ainuke, mille vastutusala on kahes maakonnas - Lääne- ja Hiiumaal. Läänemaa Kaitseliidu 600 meest, kes osalesid Vabadussõjas panid aluse Tallinna Vahipataljonile. Naiskodukaitse Lääne ringkond algatas sel aastal missioonil viibivatele sõduritele moosi saatmise kampaania.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles