Droonivastased häirisid Brennani kuulamist USA senatis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Brennan (paremal).
John Brennan (paremal). Foto: SCANPIX

USA droonirünnakute vastased häirisid neljapäeval Ühendriikide senati istungit, kus tuli arutusele Luure Keskagentuuri (CIA) uueks juhiks esitatud John Brennani ametissekinnitamine.

Patsifistide rühmituse «Code Pink» liikmed hakkasid hõikuma siis, kui Brennan esimest korda sõna võttis. Pärast viiendat katkestust andis kuulamise juhataja Dianne Feinstein politseile korralduse segajad saalist välja saata ja takistada neil jälle sisenemast.

Brennanit peetakse USA droonioperatsioonide arhitektiks. President Barack Obama administratsioon on püüdnud neid salajas hoida, kuid seadusandjate frustratsioon teadmatuse üle ning võimalikud kohtuasjad on sundinud valitsust droonisõda avalikult kaitsma.

Kriitikud kujutavad Brennanit õiguslikke aspekte jalge alla tallava tundetu mehena, kes viib ellu salajast sõda, mille üle omab president tohutut võimutäiust ja ei pea aru andma kohtutele, avalikkusele ega kongressile. Inimõigusrühmituste pahameele on pälvinud Al-Qaeda terroristide tapmised Pakistanis, Jeemenis, Somaalias ja mujal.

Enamik USA seadusandjaid pooldab siiski droonirünnakuid vahendina võitluses äärmuslusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles