MTA ametnikud avastasid suures koguses salasigarette ja piiritust

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märjamaa vallas avastatud piiritus.
Märjamaa vallas avastatud piiritus. Foto: MTA

Maksu- ja tolliameti ametnikud avastasid sel nädalal Lääne-Virumaal 41 liitrit salapiiritust ja 147 220 salasigaretti ning Märjamaa vallas 104,5 liitrit salaalkoholi ja 22 400 salasigaretti.

Ametnikud avastasid 147 220 salasigaretti ja 41 liitrit piiritust Tapa linnas elumaja ja kahe eri aadressidel asuva garaaži läbiotsimisel. Salatubaka puhul oli tegemist 24 erineva nimetusega Vene ja Valgevene maksumärkidega sigarettidega.

Ühe Märjamaa vallas asuva talu läbiotsimisel avastasid ametnikud aga 104,5 liitrit salaalkoholi ja 22 400 eri nimetusega salasigarette. Lisaks tuvastasid ametnikud erimärgistatud kütuse väärkasutuse ja ümbrikupalga kahtluse kolme talus töötava isiku puhul.

Maksu- ja tolliameti liikuvkontrolli juhi Raul Koppelmaa sõnul näitavad mõlemad juhtumid selgelt, et salakaup ei ole vaid piiriäärsete alade või suuremate keskuste probleem.

«Käesolev nädal on taas kord tõestuseks sellele, et salaalkohol ja –tubakas on probleemiks üle terve Eesti ja et inimesed, kes sellega seotud, ei keskendu vaid ühele salakauba liigile. Siin on meile oluliseks partneriks ka politsei, kes on oma tähelepanekutega meid mitme avastuseni juhtinud,» ütles Koppelmaa.

Mõlema juhtumi materjalid edastatakse salasigarettide ja -alkoholi osas kriminaalmenetluse algatamiseks maksu- ja tolliameti uurimiskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles