Veskimägi: energiapoliitika vajab selgemaid suundi

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti elektrijaam Narva lähedal.
Balti elektrijaam Narva lähedal. Foto: Toomas Huik

Täna Sausti mõisas toimuval konverentsil «Alternatiivid ja valikud energeetikas» rõhutas Taavi Veskimägi riigikogus eelseisva energiamajanduse riikliku arengukava arutelu olulisust Eesti energiapoliitika selgete suundade määratlemisel.


Veskimägi sõnul on praegu suurimaks kitsaskohaks see, et enamusel Eesti erakondadel puudub selge nägemus, milline peaks olema energiavaldkonna tulevik ning kuidas sinna jõuda.

«Täna põhineb meie energiapoliitika enamasti juhuslikel otsustel ning Eesti tegelikud huvid ei ole selgelt määratletud - loodetavasti toob energiamajanduse riikliku arengukava arutelu rohkem selgeid seisukohti,» ütles Veskimägi.

Lisaks avaldas ta lootust, et riigikogu suudab 2010. aastaks vastu võtta ka täna terviklikust energeetikavaldkonna plaanist puuduoleva soojamajanduse arengukava.

Veskimägi tõdes samas, et Eesti ei saa oma energiapoliitika kavandamisel liikuda eraldiseisvalt ülejäänud Euroopa Liidu riikidest. «Euroopa Liidus järgitakse jätkuvalt kliimamuutustega võitlemise põhimõtteid, seda rohelist trendi peab otsustamisel silmas pidama kindlasti ka Eesti,» kinnitas Veskimägi.

Konverentsil käsitletakse tuuma- ja tuuleenergia kasutusvõimalusi, energiasäästu ning energeetika-alase seadusandluse arengut Eestis ja Euroopa Liidus.

Konverentsi korraldav Eesti jõujaamade ja kaugkütte ühing on 13 aastat tegutsenud suurim ja vanim Eesti energiaettevõtteid ühendav katusorganisatsioon, kuhu kuulub 58 energiaettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles