Ametikooli õpilased kinkisid oma õpetajale auto

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saab.
Saab. Foto: SCANPIX

Kuressaare ametikooli eilsel lõpuaktusel sai autotehnika õpetaja Toomas Kivi suure üllatuse osaliseks – õpilased kinkisid talle liiklusõnnetuses hävinud auto asemel uue.

Tõsi küll, lausa uue autoga tegu ei olnud – ikka vanema kasutatud sõidukiga, ent auto mark olid sama nagu Toomas Kivi endisel neljarattaliselgi – Saab 99, kirjutab Saarte Hääl.

«Võtab sõnatuks,» ütles pärast aktust prooviks uue, kuldse lipsuga kaunistatud beeži auto rooli istunud Kivi noorte tehtud üllatuse kohta. «See oli ainuke asi, mis tõesti rõõmu pakub, kuna eelmine auto sai ju õnnetuse tõttu otsa.»

Oma õpetajatele Toomas, Maire ja Margus Kivile kingituse tegemiseks panid raha kokku kõik AUT42 kursuse 15 õpilast – igaüks panustas 25 euroga. «Kõik olid kohe nõus,» ütles Toomas Kivi õpilane, värske autotehnik Taavi Saar, ettevõtmise üks initsiaatoreid.

Noormeeste leitud auto aga oli juba broneerinud uunikumide talveralli korraldaja Priit Veski, kes aga polnud sõidukile veel järele läinud. «Helistasin siis Priit Veskile ja rääkisin talle loo ära,» lausus Taavi. «Tema ütles, et kui auto läheb legendaarsetele Kividele, kes on nii kaua uunikumide rallit sõitnud, siis ta on nõus sellest loobuma.»

Toomas Kivi sattus liiklusõnnetusse 30. jaanuaril, sõites kehvade teeolude ja halva nähtavuse tõttu oma Saabiga otsa lumesahale, misjärel tuli auto maha kanda.

Vaata pilti õpilastest ja õpetajast koos kingitud autoga siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles